Gümnaasium võõrustab külalisi Saksamaalt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarpi koolilapsed Otepää vallavalitsuses külaskäigul 2010.aastal.
Tarpi koolilapsed Otepää vallavalitsuses külaskäigul 2010.aastal. Foto: Monika Otrokova

Otepää gümnaasiumil on 26. augustist 2. septembrini külas Tarpi sõpruspiirkonna õpilased Saksamaalt.

Otepää gümnaasiumi huvijuhi Terje Aasarohu sõnul ööbivad 14 Tarpi reaalkooli õpilast peredes. Külaskäigul on kaasas ka pikaaegne Otepää-Tarpi sõprussuhete algataja Günther Will.

Õpilased külastavad vallavalitsust ja tutvuvad Otepää gümnaasiumiga. Koos käiakse matkal, seikluspargis ning külastatakse AHHAA-keskust Tartus. Plaanis on ka käsitöö- ning meisterdamistunnid gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Peeter Mändla ja käsitööõpetaja Ave Kruusmaa käe all. Päeva veedavad õpilased koos neid majutanud peredega.

Otepää gümnaasiumi saksa keele õpetaja Egle Tintse ütles, et need 14 õpilast on küll Eestis esmakordselt, kuid Otepää koolilastele ei ole nad päris võõrad. Eelmisel aastal, kui gümnaasiumi õpilased Tarpis käisid, saadi nii mõnega neist lähemalt tuttavaks.

Tarpi õpilased osalevad ka Otepää gümnaasiumi kooliaasta avaaktusel 1. septembril. «Kuna Saksamaal peetakse kooliaasta algust teistmoodi kui meil, otsustasime oma külalistele näidata meie kombeid ja traditsioone,» selgitas Otepää gümnaasiumi direktor Aivo Meema.

Külaskäigu lõpetab ühine perepäev, kus osalevad kooliõpilasi majutanud pered. Otepää valla ja Tarpi linna vahelised sõprussidemed on kestnud üle 20 aasta.

Copy
Tagasi üles