Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa 92. sünnipäeva puhul peetud aaretejahi esimene võitja oli luuletaja Hanno Valdmann, kes leidis mahuka kingikoti juba viis minutit enne mängu algust. Kuidas see võimalik oli, loe laupäevasest Valgamaalasest!

Gibraltaril toimunud rammumeeste meistrite liiga etapil teise koha saanud Valgamaa rammumees Lauri Nämi läheb kahe nädala pärast oma esimesele MM-le. Milliste plaanidega ta seda teeb?

Augusti lõpus vallavolikogu istungil 14 poolthäälega Otepää vallavanemaks valitud senine abivallavanem Merlin Müür peab Otepääd heaks töö- ja elupaigaks, ennast aga meeskonnamängijaks.

Laupäeval avatakse riigi tipptasemel võistlusega uus rulapark, mis erineb suuresti seni Eestisse rajatud parkidest. Avaüritusele on kutsutud ligi 40 rulatajat üle Eesti, lisaks põnevale võistlusele pakutakse vaatajaile meelelahutuslikku programmi. Tulevikus on plaan taoline jõuproov muuta iga-aastaseks.

Valga linnavolikogus päris volinik Siiri Reiljan aru sihtasutuse Valga Sport tegemiste ja tegematajätmiste kohta. Küsimusi tekitas temas ka volikogu esinaise osalemine nõukogu koosolekul.

Sellelgi aastal selgitatakse välja ettevõtlikumad ja tegusamad külad maakonnas. Samas pole tegu päris klassikalise võistlusega. Lähemalt loe paberlehest!

Ka sel sügisel saab Valga kultuurikeskuses peotantsu õppida. Kauaaegse tantsuõpetaja Marika Lalini sõnul pakub see tegevus lisaks meelelahutusele tõsist füüsilist koormust.

Euroopa muinsuskaitsepäeval räägiti Tõrvas linna olukorrast miljööväärtuse ja muinsuskaitse pilgu läbi. Kiideti linna ilu, mööda ei pääsetud aga ka valupunktidest.

Noortevahetusega Küprosel käinud Kadi Lääts ning Saksamaad külastanud Kristin Jänes veetsid huvitava suve, tutvustades Eestit ning õppides tundma teisi kultuure.

Päikesevaene suvi jättis nii koolipinki istujatel kui täiskasvanutel patareid täis laadimata ja nii on tähelepanu keskmesse tõusnud energiajoogid. Miks energiajoogid halba teevad, loe lehest!

Valga keskraamatukogu korraldatud looduseteemaline loengusari päädis augusti lõpus reisiga Soomaa rahvusparki. Reisist loe Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles