Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Pühapäeval liiklusõnnetuse tagajärjel Valgas kahjustada saanud maja elanikud on juhtunust šokeeritud, ent tõdevad, et tegu oli siiski õnneliku õnnetusega. Esmaspäeva ennelõunal olid J. Kuperjanovi 37 maja peremees ja perenaine veel õnnetusest pisut jahmunud, kuid samas juba võrdlemisi lõbusas tujus.

Eesti Maaviljeluse Instituudi teaduri, kartulikavatuse asjatundja Luule Tartlani sõnul oli sellel aastal kartulipõldudel palju mardikaid ning peavalu tekitasid ka haigused.

Kartulimüük Valga turul käib täistuuridel. Kuigi saagikuse üle väga ei kurdeta, pälvib ilmataat müüjatelt siiski vaid laidusõnu.

Ka sel sügisel saab Valga kultuurikeskuses peotantsu õppida. Kauaaegse tantsuõpetaja Marika Lalini sõnul pakub see tegevus lisaks meelelahutusele tõsist füüsilist koormust.

Reedel möödus kaks sajandit kuulsast Borodino lahingust. Kuna heitluses etendas tähtsat rolli Jõgevestega seotud väejuht Barclay de Tolly, tähistati seda Valgamaalgi.

Kui suitsuandur annab kõrvulukustavalt teada suitsu levikust, siis vinguandur hoiatab lõhnatu ja mürgise vingugaasi eest, mis võib lühikese ajaga surmavaks muutuda. Lähemalt loe teisipäevasest paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles