Valgamaal ekselnud vana koer jõudis õnnelikult koju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana koer jõudis koju.
Vana koer jõudis koju. Foto: Valgamaalane

Valgamaal Taagepera lossi lähedal maanteelt märtsi algul leitud vana ja pooleldi pime koer jõudis Valga loomade varjupaigast üle-eelmise nädala neljapäeval taas omaniku juurde koju.


Koeraomaniku lähedane tuttav Elerin ütles Valgamaalasele, et vanal lemmikloomal läheb pärast mõningat võõrsil ekslemist hästi.

«Koer jõudis koju samal päeval, kui olin tema sattumisest varjupaika ajalehest lugenud. Tundsin koera ära ning aitasin loomal taas koju jõuda,» rääkis Elerin.

Tema sõnul oli eaka koeraomaniku peni ilmselt jooksuaja tõttu rändama läinud. «Muidu on ta ikka tubasem loom olnud. Väljas käis vaid siis, kui vanamemmgi õues toimetamas käis,» kirjeldas Elerin.

«Kui rääkisin telefonis koera leidjaga, siis võib nende seletuse põhjal oletada, et koer leiti 300-400 m kauguselt koduteeotsast. Ju ta naabrikoerale külla plaanis minna,» lisas ta.

«Aga kuigi ta on vana ja praktiliselt ei näe, on lõhnataju tal väga hea ja küllap nina järgi oleks ta tagasi ka koju tulnud. On siiski hea, et ta enne leiti ja teelt ära viidi, sest oma kehva nägemise tõttu oleks ta sammunud edasi keset teed ning võinud kiiresti oma lõpu leida ja ohtu seada ka liiklejad, kes koerale otsasõidu vältimiseks oleks võinud ise teelt välja sõita ja viga saada,» rääkis Elerin.

«Täname tähelepanelikku ja hoolivat leidjat, kes ükskõikselt mööda ei sõitnud, vaid oli nõus oma aega ja raha kulutama ning koera ohutumasse kohta viima.»

Mõned ajad varem oli koer kaotanud ühe silma ja viidi operatsioonile pärast seda, kui oli oma koduõues autole ette jooksnud, meenutas Elerin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles