Pansionaadi endine töötaja jäi kohtus süüdi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paju pansionaat
Paju pansionaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas teisipäeval, 25. septembril 42aastase Merike Kesa kokkuleppemenetluses süüdi omastamises. Kohus mõistis talle karistuseks üheaastase vangistuse kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab Kesa alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, andis teada Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Lisaks peab Kesa heastama kuriteoga tekitatud kahju kahe aasta jooksul. Kannatanute esitatud tsiviilhagide katteks peab Kesa hüvitama 940,74 eurot, menetluskulude katteks aga tasuma 326,85 eurot.

Süüdistuse järgi kasutas Kesa endise Paju Pansionaatide töötajana ja kahe inimese tugiisikuna kannatanute pangakaarte ning ostis viimaste teadmata endale erinevatest kauplustest kaupa.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin ütles, et uurimisandmeil sooritas Kesa oste toidupoodides. Lisaks laadis ta enda kasutuses olevale mobiiltelefonile SIM-kaardile kõneaega.

Kriminaalmenetluse raames kogutud tõenditest selgub, et kuriteod pandi toime eelmisel aastal aprilli lõpust 11. juulini. Oma tegevusega tekitas Merike Kesa kannatanutele kahju kokku summas 940 eurot ja 74 senti.

«Kui tööülesanded on seotud rahaga, on alati olemas risk, seepärast on oluline pidev juhtkonna kontroll. Paju Pansionaatide juhtkond reageeris kiiresti ilmsiks tulnud võimalikele rikkumistele ning teavitas koheselt oma kahtlustest politseid,» kommenteeris ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga kriminaaltalitus.

Merike Kesa on eelnevalt kohtulikult karistamata.

Kohtumenetluse pooled saavad otsust vaidlustada 15 päeva jooksul.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles