Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal on maaomanikud ära keelanud jahipidamise ligi kümnendikul jahimaast. Keelamise tulu ja tagajärg on aga küsitav. Keskkonnaameti jahinduse spetsialisti Margo Tanniku sõnul on suurimad keelajad Valgamaal metsafirmad. «Probleemide ilmnemisel peaksid maaomanikud ja jahimehed sõlmima omavahelise lepingu, kus osapoolte õigused ja kohustused on ära määratletud,» sõnas ta.

Otepää gümnaasiumis 2. oktoobril toimuv ettevõtluskonverents on vallavanem Merlin Müüri sõnul suunatud eelkõige noortele.

Valgas võtab vanametalli vastu uus firma, mis pakub konkurentsi Tolmetexile, mis on tegutsenud umbes kümme aastat. Tolmetexi juhatuse liikme Roman Beljavski kinnitusel end uuest tulijast, OÜ Marico Metallist häirida ei lasta ja lihtsalt töötatakse edasi. Pikemalt loe paberlehest!

Eesti karikavõistluste ja kontrollmängudega uut hooaega alustanud Valga korvpallikooli põhimeeskonnal seisavad juba kordades tõsisemad tuleproovid ees uuel nädalal, kui Lätis saab alguse Balti liiga.

Tõrva pubi Juudas tundus soojast septembriõhust otse sisse astudes veidike külm ja rõske. Pubi ühe omaniku Tarmo Lemetti sõnul aga tuleb täismaja puhul madala laega ruumis õhust puudustki. Kuidas rokipubi elab, saab lugeda lehest.

Järgmisel laupäeval kõlab Sangaste kirikus rahvusvahelise muusikapäeva auks taas Sangaste laul. Sel aastal esitab seda Kait Tamra koos Viljandimaa kammerkoori, Sangaste-Tõlliste-Puka segakoori ja Keeni lastekooriga.

Noorte kotkaste esmakordsel esmaabi- ja päästevõistlusel Keenis võitsid Valgamaa noored kaheteistkümne maleva seas teise koha, selle nimel nähti palju vaeva. Noorkotkad elasid üle nii põlengu kui pommiähvarduse.

Valga linnavalitsuse delegatsioon ning viis linna noort lähevad pühapäeval Saksamaale võtma osa kaksiklinnade ühisest noortelaagrist.

Rääkida võib vaid sosinal, sest inimese hääl on mürk karu kõrvadele. Kodused kotletid või kallis parfüüm tuleb koju jätta. Neid väga lihtsaid soovitusi annab Hummulist pärit Ene Mägi, kes käib Soome sügavates metsades karusid pildistamas. Pikemalt saab lugeda nii Ene Mägi kui ka loodusfotograaf Fred Jüssi pildistamiskogemusest Soomes laupäevasest paberlehest.

Maist pakub trihholoog Ruth Kasemägi valgamaalastele võimalust kontrollida oma peanaha ja juuste seisundit mikrokaamera abil. Lisaks jagab ta soovitusi hooldusmeetodite ja -vahendite osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles