Ohtliku koera puretud liigikaaslase ravikulud kannab loomakaitse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiri tänaval pureda saanud koer.
Piiri tänaval pureda saanud koer. Foto: Erakogu

Politseinik lasi neljapäeva ennelõunal Valgas Piiri tänaval maha koera, kes läks kallale väikesele liigikaaslasele ning pures ka sellele appi läinud perenaist. Politsei algatas väärteomenetluse. Eesti Loomakaitse Seltsi kinnitusel maksavad nemad väiksema koera ravi eest.

Juhtumit menetlev Valga politseijaoskonna vanemkonstaabel Galina Purask rääkis Valgamaalasele, et esmalt ründas välimuselt kaukaasia lambakoera moodi koer tänaval kõndinud naise väikest koera.

«Siis ründas suurem koer ka oma lemmikloomale appi läinud perenaist. Õnneks perenaine väga viga ei saanud. Koer vigastas ta kätt, kuid ehmatus oli muidugi suur,» rääkis vanemkonstaabel.

Tema sõnul toimus vahejuhtum kell 11 ajal Piiri tänaval. «Naisele läksid kiirelt appi piirivalve ja politsei ühisoperatsiooni ajal seal sõitnud patrullpolitseinik ja piirivalvurid,» kirjeldas Purask.

Ta lisas, et politseinik lasi ohtliku koera maha.

«Alustasime väärteomenetlust. Eile pärastlõunaks õnnestus politseil agressiivse koera omanik kindlaks teha. «Tegemist on Valgas elava Igoriga,» lisas Purask. Menetluse huvides ta rohkemat öelda ei saanud.

Eesti Loomakaitse Seltsi esindaja Kadri Võrel ütles Valgamaalasele, et organisatsioon võttis rünnakus viga saanud koera ravikulud enda kanda.

Võreli sõnul oleks inimeste abi seltsile väga vajalik, et saaks omakorda teistele loomadele abiks olla. 

Eesti Loomakaitse Seltsi saab aidata SEB Pangas 10002019856000 või Swedbankis 221041248998.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles