Tõrva neidudekoor tegi ära

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva laulustuudio neidudekoor
Tõrva laulustuudio neidudekoor Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koos Tõrva neidudekooriga võistles

«Laululahingu»

saates täna Euroopa Kultuuripealinna Segakoor Tallinnast ja Aita Leida nimeline segakoor Ida-Virumaalt.

Tõrva Laulustuudio tüdrukute emotsioonid olid ülevad ja vahetud. Nende arvates oli edu mitmete asjade kokkulangemine, teatas rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

„Ise kartsime kõige rohkem liikumist. Mõtlesime, et me ei tule sellega toime, harjutasime palju ja see kandis vilja," rääkisid elevusest ja rõõmust pakatavad neiud vahetult pärast saadet.

Saates kaks laulu esitanud Voldemar Kuslap tunnistas, et rõõmustas Tõrva neidude võidu üle.

„Ääretult sümpaatne, et saates on Eesti eri paikadest koorid võistlemas.Kindlasti populariseerib see saade laulmist ja koorilaulu ka noorte seas. Isiklikult mulle meeldis väga, et võitis Tõrva Laulustuudio - on ju Tõrva just see, kus said alguse ka minu esimesed arglikud sammud laulja teel," rääkis Kuslap.

«Meie sisendame endasse optimismi sellega, et oleme saates kõige noorem koor, et meil on kõige pikem laul ja oleme sarja ainus koor, kus pole mehi,» rääkis Tõrva koori laulja Merlin Soomets enne võistlust.

Kõik see tõi koorile ka täna edu ja vaatajad valisid koori enda lemmikuks. Žürii valis teisena edasi saavaks kooriks Euroopa Kultuuripealinna koori Tallinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles