Ametnik promos õppuritele Valgamaad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Ploom
Kadi Ploom Foto: Erakogu

Valgamaa arenguagentuuri turismi arenduskonsultant Kadi Ploom käis teisipäeval endise õpetaja kutsel Tartu kutsehariduskeskuses kodumaakonda tutvustamas.

«Viisin kutsehariduskeskuse õppurid kurssi Valgamaa kui turismi sihtkoha tegemistega. Kuna olen selle kooli vilistlane, paluti mul teise kursuse õpilastele rääkida ka oma edulugu,» ütles Tartu kutsehariduskeskuse turismikorralduse eriala lõpetanud Ploom.

«Eesmärk oligi õpilasteni viia teadmine, et noore inimese tulevik sõltub tema enda ettevõtlikkusest ning kutseharidus on tööturul täiesti konkurentsivõimeline,» sõnas ta.

Kaks aastat tagasi, kutsehariduskeskuse teisel kursusel õppides, tuli Ploom Valgamaa arenguagentuuri praktikale. Kooli lõpetades oli ta suvel turismiinfokeskuses asendustöötaja, pärast veebide moderaator ning infokonsultandi asendaja.

«Novembris kandideerisin turismi arenduskonsultandi kohale ja töötangi selles ametis jaanuarist alates,» rääkis Ploom. Kuna erialast tööd napib, töötavad aga vähesed tema kursusekaaslased omandatud erialal.

Tutvustades õppuritele Valgamaad, selgus, et enamikul oli kokkupuude maakonnaga seotud ainult Otepääga. Kes oli käinud seal suusatamas, kes seikluspargis või mõnel üritusel.

«Tutvustasin arenguagentuuri tegemisi, rahastajaid, partnereid. Rääkisin turismitegevustest, vaatamisväärsustest, majutus- ja toitlustuskohtadest ning tähtsamatest üritustest. Tõin esile ka tublimatest tublimad, kes turismivaldkonnas tunnustusi pälvinud: Taagepera loss, Pühajärve spaa ja puhkekeskus, Tammuri talurestoran ja Sangaste rukkirestoran, Tehvandi spordikeskus,» selgitas ta.

«Kuna õppeaine oli sihtkoha tootearendus, käsitlesingi sihtkohana Valgamaad – rõhutades, et sihtkoha teevad täisväärtuslikuks sinna juurde kuuluvad majutus- ja toitlustusettevõtted, üritused ja puhkamisvõimalused,» lisas Ploom.

Kõne alla tuli ka koostöö olulisus. «Positiivse näitena korraldusmeeskonna heast koostööst osapooltega tõin esile Valga militaarfestivali ja Rally Estonia korraldusmeeskonda. Ei saanud mööda ka kaksiklinna Valga-Valka staatusest ja sellega seonduvast,» kirjeldas Ploom.

Tartus käies oli arenduskonsultandil ka väike missioon: pakkuda õppuritele välja võimalus oma kursuse- ja lõputööde teemad siduda Valgamaaga. «Ka praktikakohtade valikul lubasin neid abistada,» sõnas ta.

Kuigi see oli ühekordne ettevõtmine, on Ploomi arvates kooli algatus kutsuda praktikuid tundidesse esinema igati teretulnud. «Kõige tähtsam turismivaldkonnas on pakkuda külastajale positiivset elamust, mida ta piirkonnast lahkudes edasi annab ja kannab. Selle ühise eesmärgi nimel töötavad nii turismitöötajad kui -ettevõtjad,» oli tema sõnum.
Sisestaja:

Copy

Märksõnad

Tagasi üles