Politseinikud avastasid Valgast narkokeedukoja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korgijooki müüakse kõikvõimalikus taaras. Pildil Lõuna politsei narkopolitseinikute konfiskeeritud «korgijook».
Korgijooki müüakse kõikvõimalikus taaras. Pildil Lõuna politsei narkopolitseinikute konfiskeeritud «korgijook». Foto: Lõuna politseiprefektuur

Käesoleva aasta veebruarikuus pidasid Lõuna politseiprefektuuri narkokuritegude talituse töötajad kinni 28-aastase Valgas elava mehe, kes oli ühes Valga linna metallitöökojas püsti pannud narkoaine GHB (tuntud ka kui "korgijook") keedukoja.

Töökojas teostatud läbiotsimise käigus võtsid narkopolitseinikud ära kõik narkoaine valmistamiseks vajalikud seadmed ja kemikaalid ning umbes 2,5 liitrit valmistoodangut. Osa valmistatud toodangust oli juba pakendatud edasimüügiks sobivatesse kogustesse. Äravõetud narkoainest oleks saanud 500 -1000 "kaifi".

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust Karistusseadustiku § 184 (narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslik käitlemine) alusel. Süüdimõistmisel lubab seadus süüdlast karistada kuni kümneaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles