Valgamaad külastas põllumajandusminister

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus põllumeestega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus põllumeestega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus täna ennelõunal Tsirguliina rahvamajas maakonna põllumeestega. Kohtumisele, mida juhtis Valgamaa Põllumeeste Liidu juht Jaan Bachmann, oli tulnud ligemale kolmkümmend põllumeest.

Peamiselt olid arutelu all otsetoetused. «Nii sel kui järgmisel aastal maksab riik välja põllumeestele maksimaalselt lubatud ulatuses siseriiklike otsetoetusi,» rõhutas minister.

Võitlus käib aga Euroopa Liidu eelarvest eraldatavate otsetoetuste osas järgmiseks eelarveperioodiks. Euroopa Komisjon on teinud ettepaneku eraldada Eesti põllumeestele toetust senise 117 euro asemel 156 eurot hektarile. «Meie võitleme selle nimel, et otsetoetused oleksid 75 protsenti keskmisest ehk siis ligemale 200 eurot hektari kohta,» selgitas Seeder.

Pärast lõunat kohtub Seeder Valgamaa Partnerluskogu juhatuse liikmetega. Õhtul osaleb põllumajandusminister Kappermäe Seltsimaja avamisel.

Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Copy
Tagasi üles