Täna saabub Tallinnast Valka erirong

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel, järgmise aasta algusest hakkab Valgast Tartu sõitma kaks rongipaari.
Talvel, järgmise aasta algusest hakkab Valgast Tartu sõitma kaks rongipaari. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuse liikmed ja riigikogulased saabuvad täna kell 17.30 erirongiga Valga jaama. Visiidi eesmärk on tutvuda remondis oleva Tartu-Valga raudteelõiguga. Kuna tee pole veel remonditud, ei julge riigitegelased oma elu ohtu panna ja Paluperast Pukani kõnnitakse raudteed mööda jalgsi. Tühi rong sõidab ees ära Puka jaama.

Visiidi tõttu Tallinn-Valga liinil täna kaubarongid ei liigu, raudteelaste mõistes on «aken».

Paraku on riigijuhtide taoline käitumine põhjustanud suure segaduse. Juba hommikul hakkasid kaubarongid Valga jaama kuhjuma. Teadmata on, mis juhtub päevaga. Õnneks on saavutatud Läti valitsusega kokkulepe, et osa kaubaronge jääb täna Lätist Eestisse tulemata. Kas need aga üldse kunagi Eestisse jõuavad, pole Lätis valitsevat olukorda arvestades päris kindel.

Jõustuvad muudatused bussiaegade avalikustamises

Seoses isikuandmete kaitse seadusega ei tohi enam avalikustada busside sõiduaegu. Muudatus tehti, kuna bussile läinud isikut ahistati seetõttu, et pereliikmed said teada, millal ta läks bussile ja võib saabuda koju. Nüüdsest on bussiajad salastatud.

Valla- ja linnavalitsused saadeti laiali

Valga linna soovis liituda Hummuli, Õru, Sangaste, Tõlliste, Karula ja Taheva vallaga. Kuna kohmerdati, siis valimisteks sellega ühele poole ei jõuta. Teisipäeval ütles Helme vallavolikogu, et ei taha liituda Tõrva ja Põdrala vallaga. Maavanema kohuseid täitev Kalev Härk käitus seepeale riigimehelikult ja otsustas oma käskkirjaga kõik maakonna omavalitsused laiali saata.

«Kui ei taheta liituda, siis mingu laiali,» ütles täna Härk Valgamaalasele.

Penionärid hakkavad riiki aitama

Seoses raske majandusliku olukorraga riigis otsustas rahandusminister Ivari Padar täna, et lisaeelarve lisaeelarvega kärbitakse pensione kahe protsendi võrra. Kuna eelmise lisaeelarvega tõsteti neid neli protsenti, siis kaheprotsendine kärbe tähendab Padari sõnul, et eakad on niigi omadega plussis.

Potipõllumajandus tõstetakse ausse

Et eurole 2011. aastaks üle saaks minna, tuleb kõigil oma panus anda. Valitsus otsustas täna kõigile soovijatele tasuta anda 0,6 hektarit põllumaad ja 0,3 hektarit metsa. Tingimus on see, et põllul kasvatatakse oma pere tarbeks toiduained ja metsast saadakse halupuud. Keskkütte saajad viivad oma halupuud katlamajadesse.

Lühendatakse õpetajate tööaega

Kuna riigil ei ole ressursse õpetajate palkade tõstmiseks, võetakse tänase otsusega omavalitsustelt vastav raha tagasi. Haridus- ja teadusministeerium lubas koolijuhtidel õpetajad lühendatud tööajaga tööle saata. Lapsed lastakse koju enne söögivahetundi, kuna ka tasuta koolitoiduks pole riigil enam raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles