Rahvusmeeskoor laulis kunstikuu lahti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kunstnike ühisnäitus
Valgamaa kunstnike ühisnäitus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hingedepäeva eelõhtul oli kõigil Valga kultuuri- ja huvialakeskuses võimalik osa saada Eesti heliloomingu paremikust Eesti Rahvusmeeskoori esituses. Kontserdiga «Hingevalgus» avati ühtlasi pidulikult Valga 22. kunstikuu, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Andrus Siimoni dirigeerimisel tuli esitamisele Artur Kapi, Rudolf Tobiase, Eduard Tubini, Veljo Tormise, Urmas Sisaski ja Ester Mägi looming, mis ühtseks tervikuks seotud Katrin Kuldjärve luuletustega kogust «Elamisvalgus». Solistina astus üles Hongkongist pärit laulja Ka Bo Chan.

Kunstikuu on pildinäitusest arenenud suuremaks ja laiemaks kui paberil, lõuendil, ruumis ja raamis nähtu ja kuuldu. Kujutava kunsti kõrval on kindla koha leidnud muusika-, teatri-, kino- ja tantsukunst.

Lisaks silmale ja kõrvale pakutavale on nii lastel kui täiskasvanutele võimalik terve novembri jooksul arendada kunstioskusi õpitubades.
 

Copy
Tagasi üles