Ostukorvi hind kallines

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

TNS Emori põhitoiduainete ostukorv kallines aastaga 3,1%, andis uuringufirma teada oma pressiteates.

Oktoobris 2012 oli põhitoiduainete ostukorvi maksumus 67,69 eurot inimese kohta, mis on 1,32 eurot (2%) rohkem kui septembris ja 2,01 eurot (3,1%) enam võrreldes eelmise aastaga.

Mullusega võrreldes on toidukorvi valitud toodetest kallinenud enim tomat (49,5%), banaanid (35,4%) ja ka pikk kurk (33,3%). Kümne M-suurusega kodumaise kanamuna hind on tõusnud (28,3%). Suur osa lihatoodete hindadest liikus aastaga samuti üles. Enim on aastaga odavnenud aga lõhe (17,9%) ja kartuli hind (17,5%).

TNS Emori põhitoiduainete ostukorvi kuulub üle 50 nimetuse toiduaineid piima-, liha-, teravilja-, kalatoodete ning puu- ja köögiviljade kategooriast, lisaks kanamunad ja suhkur.

Toidukorvi koostamisel on lähtutud põhimõttest, et seal oleks esindatud põhilised tooterühmad sellise osakaaluga, nagu need on SA leibkonnauuringu andmetel tarbimises. Toiduainete jaehinnad kogutakse 10 korda aastas 26 kauplusest Eesti suuremates linnades ja kaks korda aastas – mais ja novembris – 45 kauplusest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles