Uus rong jõudis Valka laupäeval

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga rongijaamas oodatakse uue rongi saabumist.
Valga rongijaamas oodatakse uue rongi saabumist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elektriraudtee esimene uus neljavaguniline Stadler FLIRT elektrirong ületas Eesti riigipiiri ja jõudis Valga jaama laupäeval kell 10.20.

Uut rongi oli jaama uudistama tulnud hulk linnarahvast.Valgast jätkas rong Elektriraudtee pressiesindaja teatel sõitu kell 11.18 ning Tallinna Ülemiste jaama jõuab uus rong kell 17.20.

Elektrirong tarnitakse Elektriraudtee depoosse, kus Stadler alustab ettevalmistusi rongi katsesõitude korraldamiseks. Esimene võimalus uue rongiga reisida tekib 2013. aasta juunikuu lõpus, mil Elektriraudtee alustab olemasoleva veeremi väljavahetamist uute rongide vastu.

Elektrirongide maksumusest finantseerib 85 protsenti Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond. Hanke tulemusel soetab Elektriraudtee Stadler Bussnang AG-lt kuus neljavagunilist ja kaksteist kolmevagunilist elektrirongi. Lisaks võtab Elektriraudtee kapitalirendile Stadler Bussnang AG-lt kuus kahevagunilist, kuus neljavagunilist ning kaheksa kolmevagunilist diiselrongi.

Hankega soetab Elektriraudtee ka kõik vajalikud depooseadmed ning viie aasta varuosad kogu rongipargile. Rongide tarnega kaasneb tootjal kohustus koolitada välja kõik Elektriraudtee rongijuhid ja depoopersonal.

Hangitavate elektri- ja diiselrongidega asub Elektriraudtee teenindama üleriigilist reisirongiliiklust, teostades ka rongide remonti ja hooldust Elektriraudtee AS Pääsküla depoos.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles