Kahtluse all on ka Valga eest mänginud pallur

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kokaiiniäris kahtlustatava tippjalgpalluri Oliver Konsa süüasjaga on jalgpalliga tegelevatest isikutest seotud veel Norman Kägo ja Tauno Laasme, kes sarnaselt Konsale viibivad vahi all. 2006. aastal pallis Kägo ka Eesti meistriliigas, esindades toona FC Valga Warriori.

Veel möödunud hooajal mängis Kägo Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises liigas JK Kaitseliit/Kalev ridades, nagu ka 2010. aastal. Äsja lõppenud hooajal ta aga enam väljakule ei jooksnud.

Aastatel 2009 ja 2008 pallis Kägo meistrivõitluste kolmandas liigas Nõmme Kalju kolmanda meeskonna ridades ehk esindas sama klubi, mille esindusvõistkonna eest mängides tuli sama süüasjaga seoses vahi all viibiv Oliver Konsa tänavu Eesti meistriks.

Tauno Laasme esindas aga Eesti Jalgpalliliidu andmetel lõppenud hooajal meistrivõistluste teises liigas meeskonda JK Kaitseliit/Kalev.

Kui nädala alguses teatas riigiprokuratuur, et narkokuriteo kahtlusega jalgpallur Oliver Konsa süüasja raames on vahi alla võetud kolm kahtlusalust, siis kolmapäevase seisuga ootas trellide taga eeluurimistulemusi juba viis isikut ning uurijad olid kahtlustatavatelt kätte saanud üle 200 grammi kokaiinipulbrit.

«Jalgpalliringkondades ja meedias on esile toodud palju nimesid, mis ei oma antud kriminaalasjaga puutumust, küll aga võib kinnitada, et tänaseks on kahtlustuse saanud 38aastane Tauno, 27aastane Oliver, 25aastane Norman, 40aastane Peeter ning 37aastane Peeter,» ütles Riigiprokuratuuri prokuröri abi Kristel Praun.

Ta lisas, et vastavalt teole on isikutel kahtlustus erinev. Mõni on saanud selle seoses isikute grupis narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega, mõnd kahtlustatakse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises korduvalt.

Ta lisas, et kõiki viit meest kahtlustatakse suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo narkotalituse juhi Veiko Germanni sõnul viis antud isikute narkoäri avastamiseni sihikindel ja pikaajaline politseitöö.

Narkootilise aine suur kogus on kogus, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Kümnele inimesele piisab narkojoobe saamiseks ühest grammist kokaiinist.

Oliver Konsa tuli tänavu Nõmme Kalju jalgpalliklubi ridades Eesti meistriks. Pärast kahtlustuse saamist peatas Nõmme Kalju temaga lepingu. Konsa on 20 korral kuulunud ka Eesti jalgpallikoondisesse.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles