Kolm Valga politseiametnikku olid eesti keelega hädas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga politseijaoskond.
Valga politseijaoskond. Foto: Kunnar Rüsülainen

Lõuna-Eesti piirkonnas kontrollisid keeleinspektorid märtsi lõpus ja aprilli algul teiste asutuste seas ka Valga politseijaoskonda ja Valga apteeke. Kolmel politseiametnikul oli eesti keelega probleeme.


Lõuna politseiprefektuuri personaliosakonna andmeil puudus kolmel Valga jaoskonnas töötaval ametnikul nõutav keeleoskuse tasemetunnistus, ütles keeleinspektsiooni Lõuna-Eesti piirkonna peainspektor Helgi Treimuth.

Tema sõnul selgus kontrollimisel, et kahel vanemametnikul, kelle eesti keele oskus peab olema kõrgtasemel, vastavat tunnistust ei olnud. Neile tehti ettekirjutus C1 tasemel keeleeksami sooritamiseks ning vestlusel pandi paika ka tähtaeg.

«Kolmas töötaja tõendas nõutaval tasemel keeleoskuse olemasolu ettekirjutuse päevaks sooritatud keeleeksamiga. Kuna ta töötab spetsialistina Valga jaoskonnas, piirdub keeleoskuse nõue tema osas B1 tasemega ja selle eksami oli ta poolt väga hästi sooritanud,» rääkis Treimuth.

Ta lisas, et Valga apteekides kontrolliti eestikeelse teabe olemasolu käsimüügis olevatel ravimitel. Rikkumisi ei tuvastatud.

Kontrollimine jätkub aprilli jooksul nii Lõuna politseiprefektuuris kui Lõuna-Eesti apteekides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles