President tunnustas kodutalus restorani avanud meest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Saar oma taluõuel
Erki Saar oma taluõuel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal Otepää vallas Tammuri talus restorani pidav Erki Saar sai kätte kodukaunistamise alase auhinna, millega tunnustas teda 19. augustil Eesti president Toomas Hendrik Ilves. Auhinna ja valla meene andis mehele tema kodutalus üle Otepää vallavanem Merlin Müür, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Mäha külas asuvas talus tegutseb üle Eesti tuntud restoran, mis saavutas sellel aastal Eesti parimate söögikohtade edetabelis 19. koha, olles ainuke juba neljandat aastat järjest edetabelis figureeriv Valgamaa restoran. Parima söögikoha valisid välja restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui välismaalt. Hindamisse olid kaasatud ka Soome, Rootsi ja Venemaa oma ala asjatundjad.

Tammuri talu kuulub niinimetatud põlistalude hulka: seda pole tükeldatud ega jaotatud uusmaasaajatele. Taluhoone on praeguse suurusega 1877. aastast, enne seda oli samas kohas veidi väiksem maja.

1909. aastal ostis Tammuri talu Jaan Kenk, makstes selle eest 1500 Tsaari-Venemaa kuldrubla. 1928. aastal võttis Jaan tallu uue sulase, vennapoeg Eduard Ilvese, kes on praeguse taluperemehe Erki Saare vanaisa. Erki Saar on Tammuri talu peremees aastast 2000. Aastast 2006 elab ta täielikult selles talus.

Lisaks Tammuri talule pälvisid Valgamaal üleriigilise kodukaunistamise alase tunnustuse tänavu Tehvandi spordikeskus ja Palupera vald.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles