Prokuratuur uurib salaalkoholi levikut

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Riigiprokuratuur andis teada, et 31. oktoobril leidsid ja maksu- ja tolliameti töötajad Antslas asuvast laohoonest kokku 17 068 liitrit 92%-list alkoholi. Tänaseks on kriminaalasjas kahtlustus esitatud viiele inimesele.

Salaalkoholi toodeti ilmselt klaasipesuvedelikuna soetatud toorainest. Kohapealt leitud esemed ja ekspertiis kinnitavad, et Antslas toimus toorainest denaturantide eemaldamine selleks, et saada edasimüügiks joogikõlbulik alkohol.

Prokurör Meelis Sentifoli kinnitas, et tegemist on suurema isikute grupi ebaseadusliku tegevusega, mille uurimine on alles algusjärgus ja lähemaid üksikasju kahtlustatavate kohta avaldada ei saa. Sentifoli sõnul peab uurimine välja selgitama, kas oktoobri lõpus Antslast leitud sala-alkohol võis levida ümbruskonnas, sealhulgas Valgamaal.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul on sellise alkoholikoguse kinnipidamine maksu- ja tolliametile viimastel aastatel rekordiline. «Nii suure koguse salaalkoholi müügist oleks riigile jäänud maksudena kokku saamata 321 545 eurot,» lisas Kuus.

«Samuti ei ole teada, kuidas sellise vedeliku tarbimine mõjub inimese tervisele, mistõttu on salaalkoholi ostmine ja tarbimine kindlasti ohtlik,» hoiatas Kuus.

Ajakirjandus on kajastanud sündmusi käesoleva aasta septembris Tšehhimaal ja möödunud talvel Indias, kus mürgine salaviin nõudis sadu inimelusid. Väga kurbi kogemusi on seoses metanooliga meenutada ka Eestist.

Alkoholi ebaseadusliku tootmise ja käitlemise eest võib kohus mõista rahalise karistuse või vangistuse kuni kolm aastat.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi maksu- ja tolliameti uurimisosakond ning menetlust juhib riigiprokuratuur

Copy

Märksõnad

Tagasi üles