Soojatootja sai uue peremehe

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõttele kuulub ka Valgas tegutsev AS Eraküte.
Ettevõttele kuulub ka Valgas tegutsev AS Eraküte. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval jõustus Kristjan Rahu ettevõtte OÜ Elekter ja Küte ning Dalkia vaheline leping, mille kohaselt omandas Elekter ja Küte energeetikaettevõtted AS Tallinna Küte ja AS Eraküte.

Pooled leppisid tehingus tingimuslikult kokku 19. oktoobril ning praeguseks on tehingule kinnitused andnud konkurentsiamet ning AS Tallinna Soojus, teatas Elekter ja Küte.

Tallinna Kütte ning Erakütte juhatuse esimehena jätkab Priidu Nõmm ning Kristjan Rahust saab ettevõtete nõukogu esimees.

«Ettevõtete edasises tegevuses on oluline kavandatud investeeringute elluviimine ning kohalike kütuste osakaalu suurendamine, mis aitab soojakulusid kontrolli all hoida. Soojavarustuse efektiivsus ning ökonoomsus tarbijatele on meie tegevuse prioriteet,» ütles Rahu.

Elekter ja Küte omakapital on 20 miljonit eurot ning varade maht üle 100 miljoni euro.

AS Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti linna, tegutsedes Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tartus, Valgas ning Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles