Ilm läheb külmaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakase looming Pedeli jõe ääres
Pakase looming Pedeli jõe ääres Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EmHI) andmetel on Eestis täna pilves ilm. Sajab lund ja tuiskab. Sadu on tugev. Orienteeruv lumekihi kõrguse suurenemine 12 tunni jooksul on ligikaudu 10 cm, paiguti võib ulatuda 15 cm-ni.

Eesti lõunaosas võib ka vihma tulla ning jäiteoht suureneb. Puhub ida- ja kirdetuul 8-13, puhanguti 18, põhjarannikul 23–25 m/s. Õhutemperatuur on -1..-7°C. Õhtu poole saju intensiivsus väheneb ja tuul annab järele.

Valgas oli EMHI andmetel täna hommikul kell 8 õhutemperatuur -5,6 kraadi. Sadas mõõdukalt lund. Tuul puhus kiirusega 4,6 m/s, puhanguti 8,6 m/s.

Mõõdukas lumesadu oli samal ajal ka Otepääl. Õhutempeartuur oli seal -6,2 kraadi.

Homme on Eestis pilves selgimistega ilm. Sajab lund, kohati ka tuiskab. Puhub kirde- ja idatuul 3–10, öö hakul põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -4..-10°C.

Homme õhtuks lumesaju võimalus väheneb. Puhub kirde- ja idatuul 3-7 m/s. Õhutemperatuur on -3..-10°C, õhtul hakkab see langema.

Ööl vastu pühapäeva, 2. detsembrit on prognoosi kohaselt vahelduva pilvesusega ilm. Mitmel pool sajab vähest lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Õhutemperatuur on -8..-15, kohati -18..-20°C.

Pühapäeval peaks olema vahelduva pilvesusega ilm. Mitmel pool sajab vähest lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Õhutemperatuur on -5..-12°C.

Ööl vastu esmaspäeva lubatakse pilves selgimistega ilma. Kohati sajab vähest lund. Puhub läänekaare tuul 2–7 m/s. Õhutemperatuur on -10..-18°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles