Talv saabub jenka saatel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter
Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Sellel aastal algab talv 21. detsembril kell 13.11. Otepääst saab sellest hetkest taas talvepealinn. Talve võtavad seal Karulinna jenka saatel vastu tantsijad Tallinnast, Türilt, Pärnust, Narvast, Valgamaalt ja Otepäält.

"Esitamisele tulevad talvetants Otepäält, sügisetants Narvalt, kevadetants Türilt, suvetants Pärnult, tallinnatants ning Valgamaa tants, millele järgnevad ühised seltskonnatantsud," selgitas Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter.

Seltskonnatantsudest tantsitakse krakovjakki, aleksandra tantsu, tuusteppi, kohhaanuškat, perekonnavalssi ja kolonntantsu.

Kokku võib Otepää keskväljakul näha ligikaudu 200 karuste aksessuaaridega rahvariietes tantsijat. Tantsutakti lööb Kaire Ojavee Otepäält.

Talvepealinna pidustused avab kell 13 traditsiooniline talveturg Otepää keskväljakul. Otepää Naisseltsi korraldatud turu külastajad saavad lisaks tantsude nautimisele osta käsitöötooteid, söögikraami ja leida jõulupakkidesse sobivaid kingitusi. Turusuppi pakuvad Otepää Naisselts ja kohalikud naiskodukaitsjad.

Õhtul kogunevad diskohuvilised aga Otepää kultuurikeskusesse retro-videodiskole, et tähistada Eesti diskotegemise 40. aastapäeva.

Sirje Ginteri andmeil saab Otepää talvepealinnaks 16. korda.

Copy
Tagasi üles