Direktorile tehti mitmeid ettekirjutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaanikese kooli direktor Anne Arrak rääkimas kooli ja avalikkust šokeerinud juhtumist.
Valga Jaanikese kooli direktor Anne Arrak rääkimas kooli ja avalikkust šokeerinud juhtumist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja Teadusministeerium viis 22. – 26. oktoobril Valga Jaanikese Koolis läbi teenistusliku järelevalve, mis oli ajendatud koolis toimunud vägivallajuhtumist. Ministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja riigikoolide alal Raivo Trummali hinnangul oli selline kahetsusväärne juhtum õppetund kõigile.

„Oleme tegutsenud selle nimel, et taolised juhtumid tulevikus ära hoida. Kooli personali on nõustatud, samuti on koolijuhi ettepanekul suurendatud personali koosseisu – juurde on antud õpetaja abi ja kasvataja abi ametikohad,“ ütles Trummal.

Teenistusliku järelevalve tulemuste analüüsi põhjal on kooli direktorile Anne Arrakule tehtud ettekirjutusi ja ettepanekuid kooli keskkonna turvalisemaks muutmiseks. Ettekirjutustes on muuhulgas nõuded viia kooli kodukord kooskõlla põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega, tagada õpilaskodus ametikohtade täitmine vastavalt ministri määrustele „Koolitöötajate miinimumkoosseis“ ja „Õpilaskodude tegutsemise tingimused ja kord“ ning viia õpilaskodu kodukord ja tegelik tegevus kooskõlla direktori käskkirjaga „Valga Jaanikese Kooli õpilaskodu kodukord“.

Kooli direktorile tehtud ettepanekutes soovitatakse koostada õpilastele käitumise tugikava või rakendada teisi vajalikke tugimeetmeid, vaadata üle ja uuendada töötajate ametijuhendid ning leppida täpsemalt kokku õpilaskodu valvepäeviku kasutus.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo allkirjastas reedel, 7. detsembrilkäskkirja, milles rõhutatakse koolijuhi vastutust selles, et ettekirjutustes ja ettepanekutes tehtud kohustused saaksid täidetud vastavalt kehtestatud tähtaegadele.

Haridus- ja Teadusministeerium paneb avalikkusele jätkuvalt südamele, et kõikidest tõsistest koolivägivalla juhtumitest ja küberruumist leitud koolivägivalda sisaldavatest videotest tuleb koheselt informeerida politseid. Sääraste materjalide üleslaadimine ja levitamine tekitab kannatanutele põhjendamatuid lisakannatusi ning on seadusega karistatav.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles