Postkontori tulevik sattus löögi alla

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti silt
Eesti Posti silt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Postiteenuste vähenev käive on Lüllemäe postkontori tuleviku löögi alla seadnud.

«Nõudlus traditsioonilise postiteenuse järele väheneb pidevalt ning see kohustab Eesti Posti ümber vaatama väikeste postiasutuste töökorraldust. Lüllemäel on postiteenuste tarbimine väga väike,» kommenteeris Eesti Posti avalike suhete juht Inge Suder.

Tema sõnul võetakse Lüllemäel vastu keskmisel kaks pakki ja neli tähtkirja kuus ning väljastatakse 12 pakki ja kuus kirja. «Kui jagada need numbrid päeva või nädala peale, on tegemist väga väikese hulga postiteenustega,» lisas Suder.

Nii Suder kui ka Karula vallavanem Rain Ruusa näevad ühe võimalusena avada postipunkt kas kaupluses või isegi mõnes valla allasutuses.

«Mida aeg edasi, seda enam ei pea inimesed paki või markide ostmiseks eraldi postkontorisse minema, vaid saavad mugavamalt selle ettevõtmise ühildada näiteks poeskäigu või raamatukogu külastamisega,» ütles Suder. «Postiasutuste liikumise loogika on minek sinna, kuhu lähevad ka inimesed – kaubanduskeskusesse.»

Samas sõnas vallavanema, et postipunkti võimalik avamine pole siiski võrdväärne asendus postkontorile. "Mis inimesi kõige valusamini puudutab, on postipanga kadumine, sest seda teenust pole võimalik postipunktile üle anda,« ütles Ruusa.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles