Maa-alal tegutseti omaniku teadmata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hummuli valla elanik Ants Kirsipuu leidis oma energiavõsale müügikoha, kuid ühel päeval avastas, et keegi oli temast ette jõudnud.

Kirsipuu sõnul on juba kolmel korral temale teatamata tegutsetud maa-alal, mille eest maksab maamaksu tema. Talunik teab enda sõnul väga hästi, et kõrgepingeliini all kuni nelja meetri kõrguseks kasvanud puude puhul tuleb kogu liinialune ala puhtaks lõigata. Nii olnudki tal oma energiavõsale juba müügikoht otsitud.

«Sellega, mis freesimise järel maas, pole mul küll enam midagi teha. Ma ei tea, kes peaks minule tekitatud kahju suuruse kokku arvama,» on Kirsipuu nõutu.
Eesti Energia OÜ Põhivõrk liinide käidukorraldaja Aivar Ilvese tunnistas, et hooldustöid teinud Liinihoolduse Eesti OÜ oleks pidanud maaomanikku töödest teavitama.

«Tegemist on osaühingu Põhivõrk jaoks kahetsusväärse juhtumiga, kus meie töövõtja ei täitnud meievahelist lepingut nõuetekohaselt,» edastas OÜ Põhivõrk seisukoha Ants Kirsipuu juhtumi kohta osaühingu kontaktisik Kersti Prei. «OÜ Põhivõrk teeb omalt poolt kõik, et töövõtja ja maaomanik leiaksid antud küsimuses kompromissi, kuna just töövõtja on jätnud täitmata kohustused, mida ta hankel osalemise ja töövõtulepingu sõlmimisega endale võttis ja mida töövõtja ka ise tunnistab.»

Pikemalt loe neljapäevasest lehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles