Inglipuu toob jõulurõõmu

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Valga Maxima kaupluse Inglipuul ripub ligi 40 keerulistes oludes kasvava lapse kingisoovi, keda saab rõõmustada neile jõulurõõmu kinkides.

Heategevusprojekti Inglipuu käigus saab 1. jaanuarini teha puudustkannatavatele lastele kinke. Poekülastajatel on võimalik võtta kuuselt ingel, kus peal konkreetse lapse nimi, vanus, pikkus ja jalanumber. Neid arvesse võttes võib jõulukingiks olla nii riideese, jalats, mänguasi või hoopis midagi muud.

Projekti koordinaator, Maxima Eesti esindaja Ty Lehtmäe sõnul toimub heategevusprojekt sel aastal juba neljandat korda ning paraku pole toetust vajajate hulk aastatega vähenenud.

«Oleme juba kolm aastat omavalitsuste abiga korraldanud Inglipuu projekti ning paljudes peredes on sealt saadud jõulupakk lastele pea ainus pühadekink. Soovime, et kõik Eestimaa pered võiksid heade annetajate abiga jõulupühadest rõõmu tunda ja lapsed saaksid toreda kingituse,» lisas Lehtmäe.

Esimesed kingid tegi puudustkannatavatele lastele Valga Maximas linnapea Kalev Härk, kes otsustas rõõmustada viieaastaseid Raikot ja Kerlit. Härk arvas, et riiete ostmine võib olla natuke riskantne, kuna iial ei tea, kas seljas hästi istub või ei, seega tundus lego olevat universaalselt hea valik.

«Poisile võtame sellise teedeehituse oma, tuleb Valgas kasuks,» ütles linnapea muheledes. Kerli jõulunoosiks sai Mia legonukk aksessuaaridega.

Eelmisel aastal koguti 1300 kingitust, sel aastal ootab kingitust 1100 last Eesti eri paigus. Valgamaal on lisaks Valga linnale Inglipuu väljas ka Tõrva ja Otepää Maximas, mõlemal pool ripuvad veel 20 lapse kingisoovid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles