Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Ööl vastu neljapäeva Valga Selveri vastas asuva endise vangla alalt püütud koerte saatus on veel lahtine. Kokku jõudis sel ööl varjupaika 22 koera, ülejäänud kaks neljapäeval. Pikemalt loe laupäevasest paberlehest!

Valgamaalasi jäi kahe rahvaloenduse vahel ligi kuus tuhat vähemaks. Statistikaameti andmetel loendati viimasel rahva ja eluruumide loenduse lõplikel andmetel Eestis 1 294 455 püsivalt elavat inimest. Valgamaal elab neist 30 123. Maakonnas on ka üks täiesti tühi küla. Kuidas on aga olukord omavalitsuste kaupa?

Taas on käivitunud võistlussari «TV kümme olümpiastarti», kus nüüdsest teeb kaasa ka Tõrva gümnaasium. Esimeses voorus tegi aga tubli tulemuse Valga põhikool.

Kuna enamik Valga vene gümnaasiumi abituriente ei saanud pikka teekonda pealinna infomessile Teeviit ette võtta, otsustas kooli IT-spetsialist Marvin Mägi korraldada gümnasistidele Teeviida Valga moodi.

Neljapäeval kogunesid Valga muusikakooli tänavusel maakondlikul laulu- ja tantsupeol osalenud kollektiivide juhendajad ning aasta jooksul vabatahtliku tegevusega silma paistnud.

Otepääl pole inimest, kes ei teaks pea pool sajandit Nuustaku kandis rahvatantsu edendanud Eha Ojaveed. Oktoobris 75 aasta juubelit pidanud vanaproua tunneb siirast rõõmu oma lapsukese – Nuustaku segarahvatantsurühma – jätkuva edu üle.

Kui elu sõna otseses mõttes ei lase ühel hetkel jalgu alla võtta, ei tähenda see, et kõik seisma jääb - Henri Telk, Raido Talivere ja Jan Lillipuu on igaüks omal moel edasi liikunud. Mis on saanud nendest, kellele on Tõrvas heategevuskonserte korraldatud, loe paberlehest!

Mis on ühist neiul, kellele isegi Selverisse minek on seiklus; poisil, kes kaotas kompassi; ja noorsandil, kes tuleks väledate jalgade tõttu ümber ristida Leekivaks Keniks? Vastus lihtne: nad käisid koos Lüllemäe radadel metsiku loodusega rinda pistes lumeorienteerumas ehk talvetrimmi tegemas. Reportaaži loe Valgamaalasest!

Mis aga jäi talvises looduses seigelnud Valgamaalase fotograafi kaamerasilma ette?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles