Vene koolide eesti keele eksam avas lõpuspurdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ees ootasid kolm ülesannete gruppi.
Ees ootasid kolm ülesannete gruppi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algas gümnaasiumi lõpetajate aktiivne lõpueksamite aeg. Esimesena alustasid vene õppekeelega abituriendid, kes teevad eesti keele kui teise keele kirjalikku eksamit. Homme ja järgmise nädala alguses seisab ees sama aine suuline eksam.

Valga Vene Gümnaasiumis istus täna hommikul eksamilaua taha 37 noort. Vastavalt statuudile kontrollitakse eksamil nende keele alaseid pädevusi nelja osaoskuse (kirjutamine, kuulamine, lugemine ja kõnelemine) ning keelepädevuse (sõnavara-, grammatika-, semantika-, ortograafiapädevus) mõõtmise kaudu. Üle Eesti on tänasele eksamile registreerunud 4102 eksaminandi.

Üheks tähtsamaks eksamiks peetav emakeele kirjandi kirjutamine seisab abiturientidel ees järgmisel laupäeval 25. aprillil. Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus korraldab sel aastal kokku 24 erinevat eksamit. Esimesed riigieksamid sel õppeaastal toimusid juba detsembri alguses, kui oli võimalik anda saksa teise astme keelediplomi kirjalikku eksamit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles