Valga-Valka pidu pani inimesed tantsima

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka piiril tähistati viie aasta möödumist sellest, kui riigid liitusid Schengeni viisaruumiga.
Valga-Valka piiril tähistati viie aasta möödumist sellest, kui riigid liitusid Schengeni viisaruumiga. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Eile, 20. detsembri hilisõhtul tähistati Valga-Valka piiril rahvapeoga viie aasta möödumist sellest, kui riigid liitusid Schengeni viisaruumiga. See tähendas pideva kontrolli kadumist kahe riigi piirilt.

Endise piiripunkti ümbrusesse Riia ja Raja tänava ristmikule kella 22.22ks kogunenud kahe riigi elanikud veetsid koos mõnusalt sumeda talveõhtu.

Rahva ülessoojendamiseks tutvustas Läti rahvatraditsioone Valka folklooriansambel Sudmalinas. Eesti au hoidsid kõrgel Valga rahvatantsurühm Sõsarad koos kapelliga Supsti, kelle ühistegevuse tulemusena sai enamikest und trotsivatest rahvapeolistest kaerajaani tatsuvad tantsulõvid.

Kahe linna vahelisel köieveol võtsid mõõtu Eesti ja Läti noored ja mõlema riigi ürituse korraldusmeeskonnad.

Keskööl lennutati värviliste taevalaternatega kaugustesse kahe riigi head soovid. Kuigi nii mõnegi laterna lennukaar jäi sedavõrd lühikeseks, et latern lõpetas kas elektriposti, katuse või puuoksa küljes, oleks patt öelda, et sumedas ja meeleolukalt lõbusas õhtus häid soove ja mõnusat meeleolu vähe oleks olnud.

Copy
Tagasi üles