Preemiate asemel läksid teele kingitused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukingid
Jõulukingid Foto: Järva Teataja/Scanpix

Enamik maakonna omavalitsusi jõulu- ega aastapreemiaid ei jaga. Küll tehakse kingitustega jõulurõõmu lastele, vanuritele ja puudust kannatavatele peredele.

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe sõnul polnud linnavalitsus möödunud reedese seisuga veel otsustanud, kas maksta oma töötajatele ühekordset lisatasu.

Hummuli vallavanema Enn Mihailovi sõnul maksis vald nii vallavalitsuse kui allasutuste töötajatele jõulude puhul lisatasu 80 eurot. Taheva vallavalitsus maksis vallavanem Monika Rogenbaumi sõnul jõulutoetusena  vallavalitsuse ja hallatavate asutuste töötajatele 200 eurot.

Teised maakonna omavalitsused jõulu- ega aastapreemiaid ei maksa. »Ei ole viimastel aastatel maksnud ning ka sel aastal mitte – pole selleks raha,« ütles Helme vallavanem Tarmo Tamm. Sama vastus tuli ka Õru, Tõlliste Sangaste, Puka ja Põdrala vallast ning Tõrva linnast.

Küll toetasid kõik omavalitsused eri moel vanureid, lapsi ja puudust kannatavaid peresid.

Tõrva linna sotsiaalabiameti juhataja Jane Kask ütles, et linn kinkis kommipaki kõigile eelkooliealistele ja kuni 4. klassi lastele. Toetust maksti toitjakaotuspensioni saavatele lastele 35 eurot ja paljulastelistele peredele 20 eurot pere kohta.

Valga linnavalitsus osales heategevus- ja mittetulundusühenduste ning ettevõtjatega mitmes heategevusaktsioonis.

Otepää vald kinkis igale 80aastasele ja vanemale meepurgi. Igale lapsele, kes sündinud aastal 2000 või hiljem, on kommipakk. »Veel on plaanis toetada kolme peret Lõunalehe tellimusega,« ütles Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Palupera vald kinkis vallavanem Terje Korssi sõnul kõigile lastele sünnist põhikooli lõpuni ning 70aastastele ja vanematele kommipaki. Paljulapselised pered saavad toetust 10 eurot lapse kohta.

Monika Rogenbaum andis teada, et jõulukuul ei pea lasteaialaste vanemad tasuma laste toiduraha – selle katab vallavalitsus. "Kõikidele lastele põhikooli lõpetajateni välja kingib vald kommipaki," lisas ta.

Puka vallas rõõmustati pakkidega kõiki valla lapsi ning 80aastaseid ja vanemaid. Põdrala tegi jõulurõõmu kõikidele eelkooli ja Pikasilla ning Riidaja koolis õppivatele lastele. »Rahalist toetust maksame vähekindlustatud peredele ja pensionäridele,« selgitas vallavanem Aivar Uibu.

Helme vallajuhi Tarmo Tamme sõnul said paki kõik lapsed 4. klassi õpilasteni välja. »Toetame ka puudega laste vanemaid ja vanureid. Suured pered saavad toetust 20 eurot lapse kohta,« täpsustas Tamm. »Käisime jõululõunal Taagepera hooldekeskuses, kuhu viisime pakid 16 hoolealusele.«

Hummuli vald maksis suurperedele toetust 15 eurot lapse kohta. »Kõik lapsed sünnist põhikooli lõpuni ning 80aastased ja vanemad saavad jõulupaki,« selgitas vallavanem Mihailov.

Ka Sangaste valla lapsed kuni põhikooli lõpuni said kommipaki. Pensionäre peeti meeles meepurgiga. Õru vald rõõmustas kingitusega kuni 14aastaseid. Karula vallas said kommipaki lapsed ühe aasta vanusest 9. klassini. »Raskustes pered saavad toidupaki,« ütles Karula valla sotsiaaltöötaja Õnneke Hermaste. Tõlliste peab kommipakkidega meeles kõiki lapsi 12. eluaastani.

Valgas toimunud suurperede jõulupidu toetasid kõik maakonna omavalitsused, välja arvatud Karula, kust ei olnud kutsutute hulgas ühtegi viie- või enama lapsega peret. Mitu valda võimaldas pidulistele tasuta transpordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles