Pürotehnika puhul tuleb järgida ohutust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehnika puhul tuleb järgida ohutust
Pürotehnika puhul tuleb järgida ohutust Foto: Pärnu Postimees / Scanpix

Tehnilise järelevalve amet (TJA) tuletab seoses aastavahetuse lähenemisega meelde, et pürotehnika kasutamisel tuleb järgida ohutusnõudeid. Tegutsema peab vastavalt toodete kasutusjuhendile, nende väärkasutamine võib põhjustada tõsiste tagajärgedega õnnetusi: põlenguid, põletusi, kuulmis- ja nägemiskahjustusi.

Pürotehnilist toodet tohib osta ainult selleks vastavat luba omavast müügikohast. Tooteid tuleb hoida kuivas, ohutus ja lastele kättesaamatus kohas.

Enne pürotehnilise toote kasutamist peab kontrollima, et sellel poleks mehaanilisi vigastusi, vigastatud toode tuleb tagastada müüjale.

Kasutamisel tuleb valida õige aeg ja koht, arvestades nii öörahu, ilmastikuolude kui toote ohutu kaugusega inimestest, hoonetest ja sõidukitest. Pürotehnilisi tooteid ei tohi kasutada alkoholijoobes.

Toodet on ülimalt ohtlik ja rangelt keelatud visata tulekoldesse, samuti inimeste või loomade suunas. Seda võib kasutada üksnes juhendis ettenähtud viisil.

Ilutulestiku tegemisel ei tohi hoida toodet käes ega kummarduda selle kohale. Kui toode ei rakendu, tuleb oodata mõnd aega enne selle üles korjamist. Sellist toodet ei tohi jätta vedelema ega visata prügikasti, vaid see tuleb tagastada müüjale.

Lisaks on väga oluline selgitada lastele pürotehniliste toodetega seotud ohtusid, vanusepiiranguid ning näidata eeskuju ilutulestiku ohutul käsitsemisel.

Lisainfot pürotehniliste toodete kohta saab TJA ohutusportaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles