Pühad tõid kaasa mitu traagilist surma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pikad pühad möödusid politseile pigem rahulikult, ent päris ohvriteta jõulupäevad ja neile eelnenud nädalavahetus kahjuks ei jäänud.

Traagilisematest sündmustest juhtus 22. detsembril hukkunuga liiklusõnnetus. Pühade ajal aga leidis üle Eesti aset kaks juhtumit, mille kohta alustati kriminaalmenetlust: ühes tapmise ja teises raske tervisekahjustuse tekitamise paragrahvi alusel.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul andsid tooni alkoholiga seotud süüteod. «Politsei avastas igal päeval tavapärasest rohkem alkoholi mõju all sõidukijuhte. Samuti tuli ette vägivallajuhtumeid, sealhulgas perevägivalda, kus osalised olid alkoholi tarvitanud inimesed,» rääkis Miilits.

Toimus ka vargusi korteritest-majadest, kus omanik oli jätnud välisukse lukustamata või akna sulgemata.

21. detsembril kella 22.45 ajal sõitis Raplamaal Märjamaa alevis Pärnu maantee 37 juures 27aastane Mario sõiduautoga Hyundai Accent otsa sõiduteel maganud alkoholi tarvitamistunnustega ja helkurita 27aastasele Teedule, kes toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

22. detsembril kella 14 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Laikmaa tänaval, kus keelava fooritule ajal sõiduteed ületanud 76aastane Aino sai löögi tagurdanud sõidukilt Toyota Land Cruiser, mida juhtis 37aastane Aleksei. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta suri.

24. detsembril teatati politseile, et kiirabi on Tallinnast Reimanni tänavalt korterist haiglasse toonud 55aastase mehe, kellel on arvatavad vägivalla tundemärgid. Mees suri hiljem haiglas. Asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus rakse kehavigastuse tekitamise paragrahvi tunnustel.

25. detsembril kella 19.20 ajal teatati politseile, et Maardus Kallasmaa tänava maja koridorist leiti torke-lõikehaavaga 34aastase mehe surnukeha. Tapmises kahtlustatav 36aastane mees tuli järgmisel päeval ise politseijaoskonda ja peeti kinni. Esialgsetel andmetel oli meeste vahel puhkenud tüli olmelistel põhjustel ühise pidutsemise käigus.

Aastavahetusele mõeldes annab Miilits soovituse pidutseda elusäästvalt ja tülideta. «Eelnevalt tuleb läbi mõelda, kuidas pärast pidu ohutult koju saadakse. Samuti võiks iga seltskonna juures olla keegi, kes jääb kaineks ja sõpruskonnal silma peal hoiab. Sellega saame vältida joobes seltskondade omavahelisi tülisid ja olemata jäävad otsasõidud alkoholi tarvitanuna teel magavatele või helkurita liikuvatele jalakäijatele,» ütles ta.

Liiklusohutuse poolelt paneb Miilits autojuhtidele südamele arvestada alati tee- ja ilmastikuoludega ning valida ohutu sõidukiirus. Jalakäijad aga peavad end autojuhtidele võimalikult hästi nähtavaks tegema.

Politsei tuletab inimestele meelde ka seda, et aastavahetusel ei koormataks politsei hädaabinumbrit uusaastasoovidega, kuna see takistab hädasolijatel korrakaitsjatega ühendust saamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles