Laskesuusatajad ootavad tulemusi hooaja teisel poolel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma hooaja senisest käigust ja lähiaja plaanidest rääkisid Indrek Tobreluts (vasakult), Kauri Kõiv, Danil Steptsenko, Kadri Lehtla, Kristel Viigipuu, Johanna Talihärm, Grete Gaim ja Daria Yurlova.
Oma hooaja senisest käigust ja lähiaja plaanidest rääkisid Indrek Tobreluts (vasakult), Kauri Kõiv, Danil Steptsenko, Kadri Lehtla, Kristel Viigipuu, Johanna Talihärm, Grete Gaim ja Daria Yurlova. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädal enne Otepääl toimuvat laskesuusatamise IBU Cupi 4. etappi kogunes Eesti laskesuusatamise koondis Tehvandile, et rääkida senisest hooajast ning plaanidest.

Järgmisel nädalavahetusel ka IBU Cupil osalev Danil Steptsenko sõnas senise hooaja kohta, et esimene maailmakarika etapp kulges nii plaanipäraselt – eesmärk oli sõita välja hea koht. Ta tõdes, et ettevalmistus hooajaks oli raske, kuid just see annabki tulemuse. «Sõidukiirus kasvab ja laskmine paraneb.»

Narvast pärit Steptsenko lisas, et tema trump nii suusaradadel kui lasketiirus on keskendumine. «Kui olen valinud võistluse ja rahulikult selleks valmistun, mul tulebki välja.»

Suusaradadel juba aastaid tiirelnud ja üks kogenenumaid laskesuusatajaid Indrek Tobreluts tõdes, et vaatamata tagasilöökidele on eesmärgid kõrged. «Eks spordis tulebki neid tagasilööke rohkem kui õnnestumisi,» lausus Tobreluts.

Ta lisas, et kuigi spordis on alati ka õnne vaja, siis tema puhul on probleem võistluspinge. «Teatud hetkedel ei tule pingega toime, kuigi eelnevalt treeninguil on kõik sujunud.»

Naistest Eestit kodusel võistlusel esindav Johanna Talihärm kinnitas, et tema suurim reserv on lasketiirus kulunud aeg. «Veedan seal natuke liiga pikalt aega. Tuleb leida õige kompromiss, et suusatada kiiresti ja lasta täpselt.»

Talihärm ütles oma tänavu maailmakarikasarjas välja sõidetud 66. kohta kommenteerides, et päris rahul tulemusega olla ei saa, kuigi enne hooaega ta endale nii kõrget kohta polekski julenud ennustada. «Tulemustest rääkida on veel natuke vara, pigem käisin seal õppimas.»

Kristel Viigipuu tõdes, et tänavune hooaja algus pole olnud just kõige parem ja sõidukiirusest jääb vajaka. «Ei teagi täpselt, milles probleem on olnud. Ettevalmistus läks hästi ja nüüd sai kodus treenida ka. Vast aasta algus tuleb parem,» lausus laskesuusataja.

Otepäält pärit Grete Gaim, kes küll järgmise nädala kodusel IBU Cupil ei osale, ütles, et tema vorm on ajastatud juunioride maailmameistrivõistlusteks. «Kahjuks on praegu konkurendid paremad olnud, kuid loodame, et jõuan neile järgi,» lisas Gaim.

Otepääl peetaval IBU Cupil osalevad eestlastest veel Peeter Kirss, Roland Lessing ja Jan Treier. Naistest sõidavad Meril Beilmann, Ulla-Maarit Helinurm, Kadri Lehtla ja Marju Meema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles