Suusatajad riisusid koore

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavalitsus valis välja 2012. aasta parimad sportlased.
Otepää vallavalitsus valis välja 2012. aasta parimad sportlased. Foto: Monika Otrokova

Otepää vallavalitsus valis välja 2012. aasta parimad sportlased. Oma ettepanekuid said esitasid valla spordiklubid ja sportlased ise. Parimad selgusid seitsmes kategoorias: parim meessportlane, parim naissportlane, parim võistkond, parim treener, parim noorsportlane (noormees ja neiu) ja parim veteran.

Sportlasi tunnustati 27. detsembril tänuüritusel Otepää kultuurimajas. Karikad ja valla tänukirjad andsid üle Otepää vallavanem Merlin Müür ja valla sporditöö spetsialist Martin Teder.

Parimaks meessportlaseks kuulutati suusahüppaja Karl-August Tiirmaa Otepää Spordiklubist, kes jõudis mitmel maailmakarika etapil punktikohale. Eesti meistrivõistlustel paarissprindis sai ta 3. koha, Eesti suvistel meistrivõistlustel kahevõistluses oli teine. Eesti karikavõistlustel suusahüpetes sai ta esikoha, Eesti meistrivõistlustel meeskondlikes suusahüpetes 1. ja 3. koha. Tiirmaa kuulub Eesti A-koondisesse kahevõistluses.

Parimaks naissportlaseks sai murdmaasuusataja Triin Ojaste klubist Karupesa Team. Temagi jõudis kahel maailmakarika etapil punktikohale. U23 MMil sai ta 10 km klassikasõidus 11. koha, vabatehnika sprindis 17. koha, 15 km suusavahetusega sõidu oli 22. kohal. Eesti meistrivõistlustel oli ta sprindis ja 30 km klassikadistantsil teine, 5 + 5 km suusavahetusega sõidus kolmas. Kuulub U23 Eesti koondisesse.

Parima noorsportlase tiitli võitis naistest noorte laskesuusatamise maailmameistriks kroonitud Oti Spordiklubi Zahkna Team laskesuusataja Grete Gaim. Esikohad tulid ka N19 vanuseklassis Baltic Biathlon Cupil, Eesti meistrivõistlustel laskesuusatamises ja Piletilevi karikasarjas. Ta on Eesti juunioride koondise liige

Meeste osas kuulutati parimaks noorsportlaseks murdmaasuusataja Andreas Veerpalu, kelle klubi on
Karupesa Team. Noorte olümpiamängudel sai ta 8. koha, Põhjamaade meistrivõistlustel 11. ja 12. koha. Temagi on Eesti juunioride koondise liige.

Parimaks spordiveteraniks kuulutati Tõnu Ainsoo, kellel on ette näidata mitmeid esikolmikukohti paljudelt võistlustelt, näiteks Eesti spordiveteranide meistrivõistlustelt kergejõustikus ja Eesti spordiveteranide suvemängudelt. Ta on tegelenud ka võistluste korraldamisega.

Parimaks võistkonnaks sai Otepää Spordiklubi suusahüppemeeskond koosseisus Artti Aigro, Mihkel Oja ja Karl-August Tiirmaa. Eesti meistivõistlustel saadi meeskondlikes suusahüpetes esikoht.

Parimaks treeneriks pärjati murdmaasuusatamise alal tegutsev Kalju Ojaste. Tema põhiline tööpaik on Karupesa Team, treenerina töötab Ojaste aga veel Audentese spordikoolis ja Eesti noortekoondise juures. Tema õpilased on näiteks Triin Ojaste, Anette ja Andreas Veerpalu ning Keidy Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles