Golfiklubi süttis hooldusnõuete rikkumise pärast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleb Otepää Golfile kuuluv klubihoone
Põleb Otepää Golfile kuuluv klubihoone Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Lõuna-Eesti päästekeskuse järelvalveteenistuse menetlusbüroo juhataja Mati Käo ütles, et Otepää Golfiklubile kuuluva hoone põlengu põhjustas kütteseadmete hooldusnõuete rikkumine.

Tuli sai tema sõnul alguse puhastamata jäänud korstnast, kus tekkis suure kuumusega pigipõleng. Ülekuumenenud korstnast süttis omakorda katus.

Käo märkis, et alustatud on väärteomenetlust.

Laupäeva öösel, 18. aprlillil kell 1.30 kutsuti päästjad Otepää lähedale Mäha külla ASile Otepää Golf kuuluvat klubihoonet kustutama. Esimesena kohale jõudnud Otepää päästjad leidsid eest tulekahju, kus leegid olid juba katusest väljas.

Kohale sõitis neli põhi- ja neli paakautot ning operatiivauto. Autod tulid Otepäält, Elvast, Pukast, Kanepist ja Valgast.

Tuul oli tugev ja puhus Otepää linna suunas. Vaheldumisi sadas vihma, lund ja lörtsi. Kuna hoone on mäe peal, andis vali tuul tulele hoogu - leekides oli peagi kogu hoone. Põlev sindelkatus tekitas sündmuskohal vänge pigihaisu.

Päästeautod hakkasid klubihoone juurest ükshaaval lahkuma alles kella viie ajal.

Kustutatud hoone juurde jäi hommikul valvesse Otepää päästeauto teine vahetus, et võimaliku uuestisüttimise puhul kohal olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles