Tööpuudus rõhus Valgamaad detsembriski

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Detsembris registreeritud töötute arv suurenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 39 670 inimest ehk 6% 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, annab oma kodulehel teada töötukassa.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr endiselt Ida-Viru- (10,7%) ja Valgamaal (10,5%) ning madalaim Tartu- (4,0%) ja Viljandimaal (4,3%).

Detsembris registreeris end töötukassas 5262 uut töötut. Töötukassa abiga sai tööle või alustas ettevõtlusega 2091 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate osakaal on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised, lihttöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Detsembri jooksul lisandus võrreldes novembriga vähem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 6294. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele. Järgnesid oskus- ja käsitöölistele ning lihttöölistele pakutavad töökohad.

Töötukassa maksis detsembris töötuskindlustushüvitist 9704 inimesele. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 335 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligi 2,8 miljonit eurot. Ligikaudu 64 euro suurust töötutoetust sai detsembris 8383 inimest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles