Tuli häälestas uue aasta lainele

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvas Riiska järve kaldal toimus tulerituaal, mille käigus põletati ära linlaste toodud jõulukuused.
Tõrvas Riiska järve kaldal toimus tulerituaal, mille käigus põletati ära linlaste toodud jõulukuused. Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Järelehüüdeks aastalõpumelule toimus Tõrvas Riiska järve kaldal tulerituaal, mille käigus põletati ära linlaste toodud jõulukuused.

«Tuli annab valgust ja soojust. Tuli juhib meist eemale kõik halvad mõtted ja sisendab meisse uut energiat ning jõudu. Kujunegu see tulelõõm sillaks lahkunud ja uusi võimalusi pakkuva aasta vahel,» ütles Tõrva kultuurimaja kunstiline juht, rituaali korraldaja Leana Lihtne.

Ta rääkis ka jõulukuuse ajaloost ja sellest, kuidas jõulupuud aegade jooksul kaunistatud on. Lihtne rõhutas, et sellega ei tasu kunagi üle pingutada – oluline on, et jääks pilkupüüdvaks ikkagi see roheline, igihaljas puu ise.

Rahvas sai laialijagatud kaartidele kirja panna oma unistused ja salasoovid. Mõni otsustas «salakirja» koju viia ja nagu reliikvia ära peita. Teised andsid kaardi tule meelevalda – lootuses, et soovid varsti täide lähevad.

Kui tee joodud ning küpsistest kosutust saadud, algasid lõõmava tule paistel seltskondlikud mängud ja tantsud. Ringi astusid emad-isad koos lastega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles