Rahvamuusikud andsid pillipeol eksami

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muusikakooli ansambel Kirekind komisjonile kohustuslikku lugu ette mängimas.
Valga muusikakooli ansambel Kirekind komisjonile kohustuslikku lugu ette mängimas. Foto: Helju Keskpalu/Valgamaalane

Pühapäeval, 19. aprillil oli Otepää kultuurikeskus rahvarohke: viis maakonda   pidid näitama, kas nad on suviseks, eelkõige haritud muusikutele mõeldud pillipeoks valmis.

Suur pillipidu on neljapäeval,    2. juulil Raekoja platsil. Seal mängivad kandle-, viiuli- ja akordionikoor nii eraldi kui kõik koos suure koondorkestrina. Reedel, 3. juulil on liikide kontserdid Tallinna erinevates kontserdipaikades. Laupäeval, 4. juu­lil mängib selleks soovi avaldanud ansamblitest tehtud valik laulu- ja tantsupeo osaliste simmanil.

Üle-eestiliseks peoks valmisolekut kontrolliti neljas piirkondlikus eelproovis, kusjuures Otepääl toimunu oli viimane. Oskusi näitasid Valga-, Tartu-, Viljandi-, Põlva- ja Võrumaa rahvamuusikud.

Käes on haritud rahvamuusikute aeg. Nii mängisid omakandi rahva hulgas teiste seas ka Karksi-Nuia muusikakooli direktor, üle Eesti tuntud pillimees Margus Põldsepp ja Tõrva muusikakooli direktor Thea Leitmaa.

Valgamaa rahvamuusika­ansamblitest mängisid koondkooris Otepää lasteansamblid Musakarud (juhendaja Lille Tali) ja Karupojad (Merle Soonberg), Valga muusikakooli ansambel Kirekind (Koidu Ahk) ja Tõrva Jauram (Katrin Kannukene). Viiuli- ja akordionikoori valgamaalased ei läinud. Kandlekooris mängisid Otepää ansamblite 17 kanneldajat, Tõrva ansamblist Ants Säks ja Valga ansamblist kolm kanneldajat.

Simmanil on Valgamaa ansambleist valmis mängima Tõrva Jauram. Neil on suur tantsumängu kogemus ja rikkalik repertuaar. Taset tuli neil näidata ühe loo ettemängimisega oma püsirepertuaarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles