Lepe saab täna ministeeriumis allkirja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi hoone Tartus.
Haridus- ja teadusministeeriumi hoone Tartus. Foto: Postimees / Scanpix

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, allkirjastavad reedel, 18. jaanuaril Tartus haridus- ja teadusministeeriumi saalis minister Jaak Aaviksoo ja kuus omavalitsusjuhti ühiste kavatsuste kokkulepped riigigümnaasiumide rajamiseks ja kaasrahastamiseks, anti teada ministeeriumist.

Esialgse kava kohaselt sõlmivad koostöölepped minister Jaak Aaviksoo ning Valga linnapea Kalev Härk, Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar, Põlva linnapea Georg Pelisaar, Tartu abilinnapea Tiia Teppan, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Võru linnapea Jüri Kaver.

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist kinnitas Valgamaalasele, et Valga linnapea sõlmib leppe vaid juhul, kui Valga linnavolikogu selle oma homsel istungil heaks kiidab.

Ühiste kavatsuste kokkulepped sõlmitakse, lähtudes omavalitsuste kavatsusest koostada koolivõrgu ümberkorraldamise kava, mis arvestab õpilaste arvu vähenemist ning tagab õpilastele kvaliteetse hariduse ja luua riigigümnaasium, et pakkuda uue õppekava nõuetele vastavat valikuterohket gümnaasiumiharidust.

Haridus- ja teadusministeerium soovib enda kinnitusel omavalitsusi selles toetada, sest ainult efektiivselt toimiv terviklik koolivõrk võimaldab koolil väärtustada õpilasi ja õpetajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles