Tartu maratoni programm sai avapaugu Tehvandilt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
42. Tartu Maratoni Ühistreening
42. Tartu Maratoni Ühistreening Foto: Kaimo Puniste

Täna keskpäeval kogunesid suusasõbrad Tehvandi Spordikeskuse staadionile, et üheskoos avada 42. Tartu Maratoni programm. Hoolimata krõbedatest külmakraadidest, läbis 24 km pikkuse ühistreeningu marsruudil Otepää-Matu-Otepää ligi 200 osalejat.

Ühistreeningu üks eesmärkidest oli anda võimalus toredas seltskonnas enne maratonipäeva testida nii maratonirada kui ka oma varustust. Klubi Tartu Maraton pearajameister Assar Kütt sõnas, et rajaolukord oli täpselt nii hea nagu ilmaolud seda võimaldavad. „Lund võiks alati rohkem olla, siis oleks ka paremad võimalused raja tegemiseks," ütles ta.

Treeningul osalejad kinnitasid, et enne maratoni põhipäeva üheskoos sõita ja rada katsetada on igati hea võimalus nii enda vormi hindamiseks kui ka teiste rahvasportlastega koos suusatamiseks.

Martti Sala, kes samuti treeningust osa võttis, pidas ühistreeningut enda jaoks lõbusaks kohustuseks. „Maraton on rahvapidu ja ühistreening on nagu kooriproov laulukaare all. Treening on ka väga hea võimalus tutvuda rajaoludega, mis täna olid väga head,“ rääkis Sala.

Järgmised üritused 42. Tartu Maratoni programmis on 10. veebruaril toimuvad 2. Tartu Teatemaraton, Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõit ja 42. Tartu Maratoni avatud raja 63, 31 ja 16 km sõidud. 16. veebruar toob 42. Tartu Maratoni lastesõidud ning 17. veebruaril toimub 42. Tartu Maraton.

Copy
Tagasi üles