Kajakid vallutasid Kuutsemäe

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekajakkide võistlus Kuutsemäel
Lumekajakkide võistlus Kuutsemäel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna võtsid kakssada julget omavahel Kuutsemäel mõõtu tavapäratul moel-- Red Bull Snow Kayak üritusel sai nõlvast alla tuisata kajakitega.

Kajakirada oli 400 meetrit pikk ja pakkus nii ekstreemseid hüppeid kui ka maandumist nõlva all asuvasse tiiki. Kuigi enamik pääses võistlustelt kuiva nahaga, leidus ka üksikuid õnnetuid, kes pidid olude sunnil tegema kiire jäise supluse.

Ürituse korraldaja Tuuli Jevstignejevi sõnul oli ta meeldivalt üllatunud, et kajakihuvilisi sedavõrd palju kohal oli. "200 osalejat oli limiit. Kuna soovijaid oli rohkem, ei pääsenudki kahjuks kõik võistlema".

Võistlusel noppis esikoha Olden Jentson, teisena finišeerus Viljar Raidmets ja kolmandana Joel Pärle.

2009. ja 2010. aastal toimus Red Bull Snow Kayak Austrias, 2011. aastal Iraanis, 2012. aastal Leedus. Teadaolevalt on kajakisõitjad omaalgatuslikult ka Eestis mäest alla proovinud sõita, aga võistlusmomenti sellisel kujul pole varem loodud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles