Elumaja hävis tules

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja hävis tules.
Maja hävis tules. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kell 10.16 teatati päästeameti häirekeskusele, et Valga maakonnas Taheva vallas Koiva külas on eemalt näha suurt suitsu ja leeke. Helistajaks oli naabruses elav inimene.

Päästjate saabudes oli ühekordne maja leekides ja katus juba sisse kukkunud. Päästjad küll kustutasid põlengu, kuid paraku hoone hävis tules. Sündmuskohal töötasid päästjad Valgast ja Mõnistest ning Valga operatiivkorrapidaja.

Valgamaalasega rääkinud kohalikud sõnasid, et neile teadaolevalt majas keegi ei elanud. Ent varasemalt olid nad täheldanud, et majas olid mitmel korral vargad käinud. «Pliidirauad, siibrid, kõik, mis metallist, oli ära viidud,» ütles üks põlengu kustutamist jälginud inimene.

Tema sõnul polnud maja uksed lukustatud, mis tähendab, et seal võis vabalt ükskõik kes käia. Lisaks tõi ta välja, et täna hommikul võis majani viiva tee peal märgata jalajälgi, mis tähendab, et keegi oli hoone juures käinud ja tagasi tulnud.

«Mine tea, äkki keegi pani põlema. Kurb lugu küll, kahju on majast,» sõnas kohalik, kes ise sai põlengust teada, kui märkas Koikkülas olles majast tulevat suitsusammast ning tuli seejärel uudistama.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles