Tõrva Kodu võõrustas külalisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Kodu
Tõrva Kodu Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kolmapäeval oli peagi avatavas perekülas Tõrva Kodu lahtiste uste päev. Kõigile huvilistele nii kogukonnast kui kaugemalt oli juhataja Reet Asmer lahkelt nõus tegema peremajas ringkäigu ning lähemalt rääkima klientidest ja nende elukorraldusest.

Kuus kümnekohalist peremaja olid valmis ning klientide ootel. Iga maja koosneb kahest tiivast, kummaski on viis kliendikohta, laoruum, pesuruum ja WC. Kõik ruumid on kohandatud puuetega inimestele. Lisaks on peremajas personaliruum ning kaasaegse köögitehnikaga varustatud avar köök-tuba.

Peatselt avatavas perekülas saab nüüdisaegsed elamis- ja tegevusvõimalused 60 psüühilise erivajadusega inimest. Pereküla ehitas AS Nordecon, tööde maksumus on 2,9 miljonit eurot. Ettevõtmise käigus rajatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi toel 11 Eesti eri paika kokku 55 kümnekohalist peremaja.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles