Georg Trašanovi kohtuasja arutelu jätkub mai keskel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga maavanem Georg Trašanov
Endine Valga maavanem Georg Trašanov Foto: Valgamaalane

Tartu maakohus jätkab istungitega Valga maavanema Georg Trašanovi (54), Kalle Muru (41), Aivo Pärna (41), Valter Keisi (47) ja ASi GoBus süüdistuses 11.-13. mail.


«Kui tunnistajate ülekuulamine kulges istungil plaanipäraselt - viimane, 22. tunnistaja kuulati üle 21. aprillil -, siis muude tõendite uurimine võttis paraku planeeritust oluliselt kauem aega,» ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

«Pärast tunnistajate ülekuulamist uuriti järgmistel istungipäevadel 21.- 24. ja 27. aprillil dokumentaalseid tõendeid ning teabesalvestusi, kuid süüdistatavate ülekuulamiseni siiski tõendite uurimisele kulunud suure ajamahu tõttu ei jõutud,» lisas Tamm.

Tema sõnul jätkub istung Põlva kohtumajas esialgu paika pandud kuupäevadel, 11.-13. mail, mil jätkatakse veel kirjalike tõendite uurimisega ning tahetakse seejärel üle kuulata süüdistatavad.

«Kõigi eelduste kohaselt ei saa aga kohtuvaidlust pidada enne sügist, praeguse plaani kohaselt toimuks see oktoobri keskpaigas,» rääkis Tamm.

Kohtuasjas on mitu süüdistatavat ja seetõttu ka mitu kaitsjat ning kaitsjate juba pikalt ette planeeritud tiheda töögraafiku tõttu ei ole paraku võimalik enne sügist järgmist istungiaega leida.

Trašanovit süüdistatakse ametiisikuna pistise ja altkäemaksu võtmises. Muru on kohtu all GoBusi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmises. Pärna süüdistatakse GoBusi juhatuse esimehena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, Keisi aga GoBusi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises.

Juriidilist isikut GoBus süüdistatakse pistise ja altkäemaksu andmises.

Süüdistuse järgi võttis Trašanov 2006. aasta suvel ja septembris Valga maavanemana GoBusi juhatuse liikmelt Kalle Murult kahel korral vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu. Vastutasuna sõlminud ta Valga maavalitsuse nimel ebaseadusliku hankelepingu GoBusiga, eirates Valga maakonna bussiliinide veo riigihanke tulemusi ning sellega ka riigihangete seaduse nõudeid.

Muru sai altkäemaksuna üle antud raha süüdistuse kohaselt GoBusi juhatuse esimehe Aivo Pärna korraldusel GoBusi juhatuse liikmelt Valter Keisilt.

Lisaks võtnud Trašanov 2006. aasta märtsis ja detsembris ning 2007. aasta aprillis ja oktoobris Murult pistist kokku 120 000 kooni, mis võetud Pärna korraldusel ja ühel korral ka Keisi kaasabil GoBusi rahalistest vahenditest.

Vastutasuks sõlmitud süüdistuse kohaselt GoBusi omandusse kuuluvate OÜ Trakmani ning GoBusi ja Valga maavalitsuse vahel GoBusile soodsate tingimustega lepinguid või muudetud varem sõlmituid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles