Seminar toimub kahel pool piiri

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna toimub Valgamaa kutseõppekeskuses Läti kutsealase suunitlusega kunstikoolide seminar «Kolmeastmeline kunstiharidus Eestis».

Seminari avab Valka kunstikooli direktor Marita Stabulniece. Järgnevad ettekanded.

Tartu Lastekunstikool õppealajuhataja Piret Viirpalu vaeb traditsioonide ja uuenduslikkuse vahekorda oma töökohas. Kunsti- ja kujundusvaldkonna arengud Eestis ja Tartu Kunstikoolis aastatel 2008-2013 tutvustab Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis

Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust arutleb, kas tema juhitav õppeasutus on Tartu, Eesti või Euroopa kõrgkool.

Läti Rahvuskultuuri Keskuse kunstihariduse ekspert Ilze Kupča räägib kunstihariduse traditsioonidest ja väljakutsetest Lätis.

Tööturu nõuetele vastava ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise kutsehariduse võimaldamisest Lõuna-Eestis ja Põhja-Lätis kõneleb Valgamaa kutseõppekeskuse arendusosakonna juhataja Rainer Kuutma

Järgneb Tartu kunstikoolide õpilastööde näituse ja videomaterjalide vaatamine, diskussioonid ning kontaktide loomine Valka kunstikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles