Otepää saunaomanikud on saunamaratoniks valmis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Talvepealinnas Otepääl viiakse 10. veebruaril taas läbi saunaorienteerumise võistlus – Euroopa Saunamaratoni.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää valla kultuurijuhi Sirje Ginteri andmeil osaleb sellel aastal 20 piirkonna sauna. «Esindatud on pea kõik saunatüübid: suitsusaunu, kümblustünne, torusaunu.

Lisaks sellele ootavad võistlejaid ees mitmesuguseid atraktsioonid saunades – näiteks ühest saunast saab otse uiskudega jääle uisutama minna,» rääkis Sirje Ginter.

Saunamaratoni start antakse Pühajärve spa & puhkekeskusest. Finiš on Nuustaku pubis. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Saunamaraton toimub juba neljandat korda. Võistkond, kes lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbib, on võitja.

Auhindade osas arvesse minevad võistkonnad peavad olema neljaliikmelised. Neid saab registreerida 9. veebruarini. Ei registreerita alaealisi täiskasvanud saatjateta.

Võistlejad valivad ka sellel aastal oma lemmiksauna.

Eelmisel aastal osales Euroopa maratonil 449 saunalist, kes pidid läbima 15 erinevat sauna. Euroopa Saunamaraton Otepääl kuulutati 2012. aasta parimaks turismiürituseks Valgamaal.

Saunamaratoni korraldavad Otepää kultuurikeskus ning Otepää piirkonna saunaomanikud. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald ja kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles