Veevärgiehitus Helme vallas jõudis keskusest küladesse

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme valla vee- ja kanalisatsioonitrasside renoveerimine.
Helme valla vee- ja kanalisatsioonitrasside renoveerimine. Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Helme valla veevärgiehitus, mis sai alguse Helme alevikust, on nüüd jõudnud ka mitmesse külla. Tööde tulemusena saavad need kvaliteetse joogivee.

Kõige kaugemale on töödega jõutud Helme alevikus, kus käimas uute torustike paigaldus ja veepumpla uuendamine.

Linna külas käivad torutööd ja veepumplate renoveerimine. ASi Valmap Grupp projektijuhi Mati Madala sõnul vahetatakse välja 2,3 kilomeetrit vee- ja 1,3 kilomeetrit isevoolset kanalisatsiooni- ning 0,3 kilomeetrit survekanalisatsioonitorustikku. Lisaks uuendatakse kaks veepumplat ja ehitatakse kaks reoveepumplat.

Patkülas käib veepumpla ümberehitus ning sel kuul alustatakse ka torustike rekonstrueerimisega. Madala andmetel vahetatakse välja 1,1 kilomeetrit vee- ja 1,1 kilomeetrit isevoolset ning 0,2 kilomeetrit survekanalisatsioonitorustikku. Lisaks ehitatakse uus reoveepuhasti.

Ala küla osas on projekteerimine lõppjärgus. Seal on kavas uuendada veepumpla ning torustik. Väljavahetamisele läheb 2,6 kilomeetrit vee- ja 1,9 kilomeetrit isevoolset ning 0,2 kilomeetrit survekanalisatsioonitorustikku.

Tööde tellija on Helme Teenus OÜ, teostaja AS Valmap Grupp ning järelevalvet teeb Infragate Eesti AS. Lepingujärgselt peaksid tööd valmima tänavu 28. juuniks.
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles