Maraton tõi sauna üle poole tuhande võistleja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton meelitas võistlema sadu saunatajaid.
Saunamaraton meelitas võistlema sadu saunatajaid. Foto: Monika Otrokova

Pühapäeval Otepääl peetud Euroopa saunamaratonist võttis osa 165 võistkonda, mis annab kokku 654 võistlejat. Võidu noppis sedapuhku Lämma Naasõ, kes läbis maratoni 2 tunni 59 minutiga.

Võitjad sõnasid oma tulemust kommenteerides, et osalesid saunamaratonil juba kolmandat aastat ning võit tuli tänu tublile autojuhile.

Neljaliikmelistel võistkondadel tuli läbida 20 saunakohta kokku 22 saunaga, kaheksa jääauku ja viis kümblustünni. Välja jagati kolm esikohta kiirematele ning hulgaliselt muid auhindu. Juba mitmendat aastat järjest sai lemmiksauna tiitli Sokka suitsusaun, talle järgnesid Sihva Zillisaun ja Nuustaku rantšo.

Võistluse peakorraldaja, Otepää kultuurikeskuse juhataja Sirje Ginter sõnas Valgamaalasele, et maratoniga võib rahule jääda, sest võistlejad olid rahulikud ja korrektsed.

«Põhimõtteliselt kõik toimis, välja arvatud see, et finišipaigas Nuustaku pubis käis elekter ära, kuid pubirahvas leidis generaatori ja nii saime seal edasi toimetada.»

Ginter tõdes, et ürituse populaarsus on võrreldes eelmise aastaga kasvanud – rohkem oli nii osalejaid kui saunu. Samas ei näinud kultuurijuht ka põhjuseid, miks ei peaks saunamaraton järgmisel aastal oma viie aasta juubelit tähistama.

Sokka puhkekeskuse juhataja Urvel Laev, kelle sauna maratoonarid parimaks valisid, sõnas, et ilmselt peitub edu põhjus selles, et tegu on võistluse ainsa suitsusaunaga.

«Suitsusauna leili vastu pole miskit kosta. Sul võib olla kuitahes hea Soome saun, aga vana sauna ehedus vist on see, mis selle tiitli toonud,» selgitas ta.

Saunamaratonil osalema meelitab tema sõnul eelkõige melu, mida saunatajad endaga kaasa toovad, sest väga paljud ei tulegi maratonile võistlema, vaid eri saunu nautima.

Lisaks eestlastele oli tänavusel saunamaratonile sõitnud osalejaid ka Lätist, Venemaalt, Itaaliast, Hispaaniast ja Soomest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles