Teenuste kasutamine oli häiritud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva, 11. veebruari õhtul ei saanud ligi 1600 Elioni Valga klienti kasutada ettevõtte teenuseid: interneti- ja telefoniteenust ning nutiTV-d.

Rike algas kell 17.57. Nagu Elioni meediasuhete juht Ingrid Piirsalu kinnitas, oli see esialgu kavas kõrvaldada südaööks.Tegelikkuses õnnestus teenustele juurdepääs taastada öösel kell 01.23.

Rikke põhjustasid kanalisatsiooniga seotud kaevetööd Valgas Pika ja Kungla tänaval, mille käigus lõhuti Elioni optiline valguskaabel.

Elioni Lõuna regiooni juht Andrias Kuld kinnitas Valgamaalasele, et kaevetööde tegemiseks oli tööde teostaja võtnud küll Elionilt kooskõlastuse, ent töid lubati teostada vaid sulanud pinnases.

"Kahjuks seda nõuet ei täidetud. Seetõttu muutus külmunud pinnasest kanalisatsioonitorude kättesaamine oluliselt raskemaks ja ohtlikumaks ning nende tööde käigus lõhutigi valguskaabel," ütles Kuld.

Nordecon AS projektijuht Jaanus Kukk kinnitas, et töid konkreetsel lõigul teostas Nordecon AS alltöövõtja Rumestar OÜ.

"Tegemist oli väga kahetsusväärse avariiga, mille üks peamisi põhjuseid oli tõesti tööde teostamine talvistes oludes, millele lisandus olemasolevate kommunikatsioonide paiknemine täpselt määratlemata asukohtades," ütles Kukk.

Andrias Kulla väitel esitab Elion tööd teostanud ettevõttele kindlasti ka kahjunõude. "Nõude summasid ja detaile me meedias siiski kommenteerida ei soovi," lisas ta samas.

Seda, et rikke kõrvaldamine esialgu plaanitust kauem aega võttis, põhjendas Kuld puuduliku infoga vigastuste ulatuse kohta. "Algul arvasime, et kaabel sai vigastatud vaid osaliselt ja seetõttu prognoosisimegi selle taastamist keskööks. Kohapeal selgus, et kaabel oli saanud rohkem kahjustusi."

Elion vabandab ebamugavuste pärast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles