Prügi metsavedamine lõppes arestikambris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene loodusse maha pandud prügikoorem.
Esimene loodusse maha pandud prügikoorem. Foto: Politsei

Tähelepaneliku linnakodaniku vihje peale võeti kolmapäeval, 29. aprillil Valga lähedal Laatsis metsateel kinni sõiduauto, mille järelkärus olid olemejäätmed.


Üks kärutäis oli juba maha pandud, kuid teise koorma toomisel sattusid kolm prügivedajat kokku keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo juhataja kohusetäitja Tanel Tiiratsi ja Valga linna metsniku Atso Adsoniga.

Et autos olnud kolmel inimesel isikut tõendavaid dokumente ei olnud, kutsuti välja politsei. Olukorra tegi hullemaks, et sõiduki roolis istunul polnud ka juhiluba.

Politsei viis kõik kolm meest isikute kindlaks tegemiseks politseisse. Autojuht saadeti kohtusse ja kohtunik määras talle seitse päeva aresti. Sõiduk viidi tasulisse parklasse.

Neljapäeval kella kolmeks peavad vabaduses viibivad vahelejäänud metsa äärde viidud prahi koristama ja minema keskkonnainspektsiooni. Tanel Tiiratsi sõnul on igaühele kolmest võimalik määrata trahv suurusega kuni 18 000 krooni.

«See on Valga elanike poolt häbiväärne tegu. Linnavalitsus on elanikele vastu tulnud ning 2. ja 3. mail on prügimäele prügi viimine tasuta. Ei mõista, miks oli vaja see mõni päev varem juhuslikku kohta viia,» lausus Tiirats.

Neljapäeval, 30. aprillil kella kolmeks pidid vabaduses olevad vahelejäänud metsa äärde viidud prahi koristama ja keskkonnainspektsiooni minema. Veidi enne kella 15 käiski Tanel Tiirats kontrollimas, kas prügi on koristatud. Ei olnud. Samuti ei ilmunud mehed ettenähtud ajal inspektsiooni.

Tiiratsi sõnul saadetakse nüüd omavolitsejatele kirjalik kutse inspektsiooni ilmuda ja kui ei tulda, tuuakse nad kohale politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles